Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че страната му е била измамена

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че страната му е била измамена
Коментари Харесай

Орбан: Унгария беше измамена от плана на ЕС за украинското зърно

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че страната му е била " излъгана " от проекта на Европейския съюз да разреши на украинското зърно да минава през Унгария. Това стана след като доставките през Черно море бяха възпрепятствани от войната с Русия. В речта си при откриването на есенната сесия на унгарския парламент Орбан съобщи, че Унгария е отворила " кулоар на солидарността " през територията си, с цел да разреши на украинското зърно да бъде превозено до страните от Африка. Според него обаче тези колета са били продавани в Унгария на по-ниски цени, което е оказало напън върху локалните производители.

 
Заедно с Полша и Словакия, разпоредихме възбрана за импорт на 23 селскостопански продукта от Украйна. Оттогава дебатът се разшири и стана по-интензивен и стигна до Световната комерсиална организация. Продължаваме да призоваваме Брюксел да се застъпи за централноевропейските страни членки и да не предава Унгария.
Виктор Орбан, министър-председател на Унгария

Коментарите на Орбан пристигнаха дни откакто Украйна подаде тъжба пред Световната комерсиална организация против Унгария, Полша и Словакия за възбрана на вноса на украински селскостопански артикули.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР